Haber

17 Yaşındaki Cemile’yi ÖLDÜREN SANALIĞA İSTANBUL HAYATI VE 7 YIL 9 AY HAPİS

Mahkeme, geçen yıl 17 yaşındaki Cemile Şenel’i SULTANGAZİ’de öldürmekten Nusret Tekin’i müebbet hapis ve 7 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı.

Tutuklu sanık Nusret Tekin, İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya getirilirken, tutuklu 5 sanık ve avukatları salonda hazır bulundu. Duruşmaya Cemile Şenel’in halası Oya Şenel de katıldı.

“17 YAŞINDA GENÇ KIZ HAYATTAN ALINDI”

Cemile Şenel’in halası Oya Şenel, “17 yaşındaki genç kızı hayattan aldılar. En ağır cezayı onlara versinler istiyorum” dedi.

SANIKLAR KAZANÇLARINI TALEP ETTİ

Tutuklu sanık Nusret Tekin’in savunmalarını tekrarlayarak tahliyesini talep etti. Diğer tutuksuz sanıklar ise olayla ilgilerinin bulunmadığını belirterek beraatlerini istedi. Sanıkların avukatları da müvekkillerinin beraatini talep etti.

CEMİLE’Yİ ÖLDÜREN SANILIĞA MÜRAT VE 7 YIL 9 AY HAPİS CEMİ

Mahkeme heyeti, sanık Nusret Tekin’i “çocuğa karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Heyet, Tekin’in ‘olası kasıt’ ile hata yaptığını değerlendirerek müebbet hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanık Tekin’e Servet Sürücü’yü “Kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 6 yıl 9 ay hapis, “ruhsatsız silah bulundurmak” suçundan ise 1 yıl hapis ve 600 lira para cezasına çarptırdı. “. Sanık Tekin’in toplam 7 yıl 9 ay olmak üzere müebbet hapis ve 600 lira adli para cezasına çarptırılmasına ve tutukluluğunun devamına karar verildi.

KABUL EDİLEN İKİ SANIK HAKKINDA CEZA BEYANNAMESİ VERİLECEK

Mahkeme tutuksuz sanık Ramazan Ronahi Çakın’a ‘suçluya kayırma’ ve ‘suçu bildirmeme’ suçundan toplam 5 ay 25 gün hapis cezası verdi. Heyet, Servet Sürücü’ye ‘suçu bildirmemek’ suçundan 25 gün hapis cezası verdi. Mahkeme tutuklu sanıklar hakkında diğer suçlardan beraat kararı verdi. Öte yandan Aysun Çelebi ve Tuğba Can hakkında ‘suçu ihbar etmeme’ hatasından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.

İddianame

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, olayın 3 Eylül 2021’de Sultangazi’deki bir konutta meydana geldiği açıklandı. İddianamede, uyuşturucu satıcısı olan zanlı Nusret Tekin’in, Cemile ve bazı kadınları uyuşturucu kuryesi olarak çalıştırdığı ve söz konusu olayın bu nedenle gerçekleştiği açıklandı. İddianamede Cemile’nin ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili şu bilgilere yer verildi: “Uyuşturucu kuryesi olarak çalışan kadınlardan sanık Aysun Çelebi’nin ServetŞoför isimli kişiyle ilişkisi olduğunu öğrenen Nusret Tekin, savcılığa sevk edildi. Bu duruma sert tepki gösteren zanlı Tekin, kadına baskı yaparak Servet Şoför isimli şahsı evine gönderdi. Servet Şoför eve geldiğinde Nusret Tekin, Aysun Çelebi ile ilişkisi olup olmadığını sordu. İlişkiyi doğrulayınca Nusret Tekin dışarı çıktı. belindeki silahı ServetDrive’a doğrulttu.Çatışma sırasında silah ateş aldı.Kurşun Cemile Şenel’in sol koltuk altından girdi ve sağ koltuk altından çıktı.Ramazan Rohani Çakın, Cemile Şenel’i binanın önünden aşağı indirerek yoldan geçen bir arabayı çevirdi. ve ‘Araç çarpıp kaçtı’ diyerek hastaneye götürdü. Cemile Şenel kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.İddianamede, olaydan yaklaşık bir hafta sonra zanlı Nusret’in uyuşturucu kullandığı, sokak ortasında yakalandığı belirtilirken, Tekin’in ‘kasten’ başka bir olaya karıştığı bildirildi. Olayla ilgili başka soruşturma başlatıldığı belirtilirken, Nusret Tekin’in cinayetin ardından zanlı Doğan Şençalar’ın yanında saklandığı kaydedildi.Şüpheli Nusret Tekin’in üzerinde bulunan tabancayla ilgili adli soruşturmada İddianamede yakalanırken Cemile Şenel’in ölümüne neden olan merminin bu tabancadan çıktığı belirtilirken, sanık Nusret Tekin’in ‘ruhsatsız silah bulundurmak’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldığı, ‘Kasten çocuğu kasten öldürme’ ve 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası… İddianamede, zanlılar Aysun Çelebi ve Tuğba Can’ın Tekin ile ServetDriver’ı eve getirmek için hareket ettikleri değerlendirildi. . Sanıkların ‘çocuğu kasten kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ‘çocuğu kasten öldürmeye teşebbüs’ hatasından 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları istendi. İddianamede hata mağduru olarak da yer alan zanlı Servet Çaför ile zanlı Ramazan Ronahi Çakın’a ‘suçu bildirmemek’ ve ‘Kayırmacılık’tan 6 aydan 6 yıla kadar, Doğan Şençalar’ın ‘Kayırmacılık’ kabahatinden şüpheleniliyor. cezalandırılması istendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu