Haber

2 kızıyla birlikte enkazda kalan anne: Biri yerin altında ayağıma dokunuyordu, orada olduklarını anladım

KAHRAMANMARAŞ merkezli ilk depremin ardından Zarife Yavuz (50) ve 2 kızı, ikinci depremin ardından 4 katlı binanın enkazı altında kaldı. Kızları ile birlikte enkazdan kurtarılan Zarife Yavuz, “Deprem anında çocuklarım ve ben birbirimize sarıldık. Belden aşağım enkazın içindeydim. Yerin altında biri ayaklarıma değiyordu. Anladım ki oradalar.Toprağı ve taşı çektiğimde çocuklarımın üst üste geldiğini gördüm.Çocukları görünce dünyalar benim oldu.”

Kahramanmaraş’ta 11 ili etkileyen depremde gıda teknisyeni Zarife Yavuz ile kızları Umut Yavuz (20) ve Favorite Yavuz (9) Malatya’nın Yeşilyurt ilçesindeki evlerinde yakalandı. 4 katlı binanın çatı katında oturan Zarife Yavuz, ilk depremin hemen ardından 2 kızıyla birlikte dışarı çıktı. Havaların soğuması nedeniyle dışarıda ateş yakan Yavuz ailesi, bir süre sonra hem kimlik hem de kalın giysiler almak için evlerine girdi. Yavuz ailesi ikinci depremde binanın enkazı altında kaldı. Enkaz altında kalan ekiplerin başlattığı çalışma sonucunda Yavuz ve kızları kurtarıldı. Yavuz ve 2 kızı 256 kişi ile birlikte İzmir’e getirilerek Gençlik ve Spor’a götürüldü. SporMilli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Cihannüma Kız Öğrenci Yurdu’na yerleştirildi.

‘HAYAT FİLM ŞERİDİ GİBİYDİ’ Kahramanmaraş merkezli 7,7 büyüklüğündeki ilk depremde 2 kızıyla birlikte yataktan fırlayıp terliklerle sokağa çıktığını belirten Zarife Yavuz, “İlk başta düşündük ki sarsıntı duracaktı.Dışarıda kar taneleri yağıyordu.Hava çok soğuktu.Dışarıda komşularımızla bir süre bekledik.O sırada birden fazla şehirde deprem olduğunu öğrendik.Yakacak çok şey bulamasak da, ateş yakıp bir süre bekledik.ilk depremde mahallemizde sadece bir bina yıkıldı.bir tane daha vatandaşa ve oradakilere yardım ettik ama yeterli kıyafetimiz olmadığı için üşüdük.evimize döndük. kimliklerimizi ve kalın kıyafetlerimizi almak için kızlarımla birlikte.Biz eve dönerken su ısıtmak ve sıcak bir şeyler içmek istedik.Bu sırada ikinci büyük deprem oldu.Ne olduğunu anlayamadık.Diğer artçı sarsıntı Öyle olduğunu düşündüğün anda, aniden bina çöktü. başladı. Enkaz altındaydık. Hayat bir film şeridinden ibaretti. Deprem anında çocuklarım ve ben birbirimize sarıldık. Ama yıkımdan sonra çocukları göremedim. Belden aşağım molozların altındaydı. Yerin altında biri ayağıma dokunuyordu. Orada olduklarını anladım. Toprağı ve taşı çektiğimde çocuklarımın üst üste kapalı olduğunu gördüm. Çocuklarımı görünce dünyalar yeniden benim oldu” dedi.

haber-guroymak.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu