Haber

Adıyaman’a binlerce kilometre uzaktan gelen Filipinli sahra hastanesi

FİLİPİNLER, depremzedelerin tedavisi için Adıyaman’daki yeni otogarda 82 kişilik bir ekiple sahra hastanesi kurdu. Filipinli doktor Alfonso Danac, “Biz buraya Türklere yardım etmeye geldik. Basit ameliyatlar yapıp doğum yapabiliyoruz” dedi.

Depremden en çok etkilenen illerden biri olan Adıyaman’a yaklaşık 8 bin 600 kilometre uzaklıktaki Filipinler’den yardım eli uzandı. Filipinler Sağlık Bakanlığı’na bağlı 82 kişiden oluşan arama kurtarma ve ilk müdahale ekipleri tarafından Adıyaman’da yeni otogar sahra hastanesi kuruldu. Günde en az 100 kişiyi ağırlama kapasitesine sahip olan hastanede, kolay ameliyatlar ve doğumlar gerçekleştirilebiliyor. İlk müdahalenin ardından hastalar ihtiyaç kapsamında ambulansla başka hastanelere sevk edilebilir. Ayrıca hastanede laboratuvarlar, eczaneler, muayene alanları ve triyaj gibi bölümler de bulunuyor. Yeni otogarda bulunan sahra hastanesi de havadan görüntülendi.

HASTALARIN ACİL MÜDAHALELERİNİ YAPIYORUZ

Filipinli doktor Alfonso Danac, “Filipinler Sağlık Bakanlığı’nın arama kurtarma ve ilk müdahale ekibindeyiz. Buraya Türk halkına yardım etmeye geldik. Filipinler sağlık ekibi burada bir sahra hastanesi kurdu. Günde en az 100 kişiyi ağırlayabilecek kapasiteye sahip olduklarını belirten Demir, “İhtiyaçlarını dinliyor, acil müdahalelerini yapıyoruz. Tıbbi konsültasyonlar sağlıyoruz. Kolay ameliyatlar yapabiliyoruz. Acil durumlarda doğum hizmeti veriyoruz, doğum yapabiliyoruz” dedi. İstanbul’dan teknik servis gönüllüsü olarak gelen Burak Tuna, “6 kişilik bir grupla geldik. 3 kişiyiz elektrikçi, 2 kişiyiz mekaniker olarak. Biz buraya geldiğimizde bölgenin elektrik, su, aydınlatma gibi ihtiyaçları yoktu. Onları tedarik ettik. Şu anda. Burada herhangi bir elektrik sorunumuz yok” dedi.

– Karakoz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu