Yaşam

Bayrampaşa’da Acil Durum ve Afet Tatbikatı

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda UMKE, AFAD, İstanbul İtfaiyesi ve Bayrampaşa Arama Kurtarma ekiplerinin katılımıyla Bayrampaşa’da bulunan Şehit Büyükelçi İsmail Erez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Acil Durum ve Afet Tatbikatı yapıldı ( BAYRAK) ekipleri.

Bayrampaşa Şehit Büyükelçi İsmail Erez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Acil Durum ve Afet Tatbikatı yapıldı. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen tatbikata UMKE, AFAD, İstanbul İtfaiyesi ve Bayrampaşa Arama Kurtarma (BAYRAK) ekipleri katıldı.

Senaryoya göre sınıfta sarsıntıya yakalanan öğrenciler “çök-kapat-tut” hareketi yaptıktan sonra binadan tahliye edildi. Tatbikata Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner’in yanı sıra Kaymakam Dr. Soner Şenel İlçe Milli Eğitim yetkilileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Okulda sirenlerin çalmasıyla öğrenciler sınıflarında ‘crash-trap-hold’ hareketi yaptı. Kısa bir süre sonra ikinci sirenin çalmasıyla öğrenciler gözetim altında sınıflarını boşaltarak bahçedeki toplanma alanlarına geçtiler. Senaryo gereği okulun üst katında çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale etti.

Mahsur kalan öğrenci yangın merdiveni ile kurtarıldı. Okulda çıkan yangında yaralanan bir öğrenci de kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Tatbikat amacıyla okul bahçesine getirilen moloz yığınlarının önünde arama kurtarma ekipleri tarafından gaz ölçümü yapıldı ve enkazdaki çalışmalara K9 arama kurtarma köpeği Joker de katıldı.

Joker kokusu ile yeri belirlenen enkaz altında kalan öğrenci, arama kurtarma ekipleri tarafından kurtarıldı. Senaryo gereği üst katlarda mahsur kalan öğrenciler ip yardımıyla aşağı indirilerek ambulans ekiplerine teslim edildi.

Tatbikatın sonunda okulun en üst katından ip yardımıyla aşağı inen Türk bayraklı genç, sırtındaki bayrağı Bayrampaşa Kaymakamı Soner Şenel’e teslim etti.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

habermeric.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu