Haber

Buca’da emekliler kazandı

Buca Belediyesi, 60 yaş ve üzeri vatandaşların sosyalleşip kaliteli vakit geçirebilecekleri Çet Evi’nin açılışını yaptı. Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “10 bin lira maaşla geçinmek zorunda kalan emeklilerimiz burada biraz nefes alabilecek, sosyalleşebilecek, el becerilerini artıracak çeşitli etkinliklere katılabilecek.”

Buca Belediyesi, kentin çınar ağaçlarının kuaför hizmetinden çeşitli kurslara ve sağlık hizmetlerine kadar pek çok olanaktan ücretsiz yararlanabileceği Cet Evi’ni düzenlenen törenle hizmete açtı. Yoğun ilgi gören açılış töreninde konuşan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Buca’da yaşayan herkese ulaşacak projeleri hayata geçirmek için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirtti. Önder Kılıç şunları söyledi:

“Görev süremiz boyunca toplumun her kesimine ulaşmaya çalıştık. Kadınlarımız, gençlerimiz ve çocuklarımız için çok güzel çalışmalara imza attık. Mesela Belediye Lokantasını açtık. Şu anda yenisini açmayı planlıyoruz, o kadar çok talep var ki… Cet Residence projemiz bizim için çok değerliydi. Emekli maaşının 10 bin lira olduğu böyle bir dönemde emeklilerimiz için bu tür çalışmalar yapmak bizim için hem çok değerli hem de bir misyondu. Yaşlı vatandaşlarımız bu keyifli merkezde sosyalleşecek ve çeşitli aktivitelere katılacaklar. Yaz aylarında bu keyifli bahçede bir araya gelecekler. Biz de onlara sağlık konusunda destek olmak istedik. “Burada bir de fizyoterapist odası var.”

BELEDİYE BAŞKANI KILIÇ İKİNCİ CET EVİ İÇİN MÜJDELİ HABER VERDİ

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Yiğitler İlçesi’nde ikinci Çet Evi’ni yakın zamanda hayata geçireceklerinin müjdesini verdi. Adatepe Mahalle Muhtarı Nuri Nezir, mahallelerinde açılan Çet Residence için Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’a teşekkür etti.

BUÇA HALKI MUTLUYDU

Ata Evi’nin ilk gün konuklarından Gülay Çoksever, çalışmanın kendilerini çok keyifli hale getirdiğini belirterek, “Şu anda çok mutluyum. Böyle bir hizmet için gerçekten teşekkür ederim. Ayrıca bizi düşündüğünüz için çok teşekkür ederim. “Sana sahip olduğum için mutluyum” dedi. Cet Evi’ndeki kuaför salonundan yararlanan Nurgül Dur İtina, şunları söyledi: “Çok güzel bir Ata Evi. İsmi zaten çok güzel. Çevre çok güzel. Bahçede. Tüm bu fırsatların ücretsiz olması çok güzel, ilk başta inanamadık. Böyle bir hizmetin verilmesi ve dikkate alınması bizi çok mutlu etti. “Çok teşekkür ederim” dedi.

SAĞLIK BİRİMİ DE VAR

Yaşlı vatandaşların keyifli vakit geçirmeleri için tasarlanan Buca Belediyesi Cet Konutu, Adatepe Mahallesi Fazilet Caddesi üzerinde yer alıyor. Bucalı çınar ağaçlarının hobilerini gerçekleştirme fırsatı bulacağı Cet Evi’nde çeşitli el sanatları etkinlikleri gerçekleştirilecek. Kuaför hizmetinin de verileceği merkezin en önemli hizmetlerinden biri de sağlık hizmetleri olacak. Bucalı Çınarlar gün içerisinde tansiyon ve şekerlerini ölçtürebilecek, ayrıca merkezdeki fizyoterapist sayesinde ücretsiz tedavi alabilecek.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

atasehir-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu