Haber

Bursa Gürsu’da gerçek tatbikat

BURSA (İGFA) –Gürsu Belediyesi çalışanları ve gönüllülerinden oluşan arama kurtarma ekibinin bilgi ve yönlendirmesiyle, yangın söndürme konusunda bilinçlenen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık ve belediye çalışanı da deprem anında yapılması gerekenleri uygulamalı olarak gerçekleştirdi.

Gürsu Belediyesi hizmet binasında gerçekleştirilen tatbikatta işçilere sabitlenmemiş dolap, raf, pencere vb. cisimlerden uzak durmaları, çökertme, tutma hareketlerini yapmaları, oldukları yerde kalmaları gerektiği bilgisi verildi. Sarsıntı duruncaya kadardır ve söylenenleri uygulatılmıştır.

Tatbikat kapsamında talimatlara uyarak binadan ayrılan Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık ve işçiler, belediye hizmet binası önünde düzenlenen yangın söndürme tatbikatına da katıldı. Tatbikat kapsamında yaralı bir kişi sedye ile binadan çıkarıldı. Arama kurtarma çalışmaları kapsamında yapılan uygulamaya örnek olarak arama kurtarma ekibinden iki kişinin belediye hizmet binasının çatısından indiği Türk bayrağı önünde toplu fotoğraf çektirilmesiyle tatbikat sonlandırıldı. iple birlikte.

Başkan Işık, olası deprem ve yangın felaketlerinde işçinin bilinçlenmesini sağlamak amacıyla arama kurtarma ekibimizin rehberliğinde gerçekleştirdiğimiz tatbikatla hepimizin hayat kurtaracak ama kolay olan bilgiler edindiğini söyledi. .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu