Haber

Deü’nün Gıda Laboratuvarı sektöre ışık tutuyor

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), toplum sağlığının korunmasına yönelik faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi. DEÜ tarafından Efes Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen Beslenme Laboratuvarı Değerlendirme Toplantısında gıda kesimindeki son gelişmeler ve okulun Gıda İşleme Bölümü bünyesindeki Efes Beslenme Laboratuvarı’nın çalışmaları ele alındı. Toplantıda konuşan DEÜ Efes Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Zeynel Bakıcı, “Gıda işletmelerinin üretim, araştırma ve geliştirme ihtiyaçlarını karşılayan laboratuvarımız, yaptığı detaylı analizlerle gıda ihracatçılarına destek olmaya devam ediyor.”

Türkiye’nin saygın bilim kuruluşlarından biri olan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), halk sağlığının korunmasına yönelik faaliyetlerini sürdürüyor. Bu alandaki çalışmalarına bir yenisini daha ekleyen DEÜ tarafından Efes Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen Beslenme Laboratuvarı Değerlendirme Toplantısı’nda beslenme alanındaki son gelişmeler ele alındı. Okulun Beslenme İşlemleri Bölümü bünyesindeki Efes Beslenme Laboratuvarı çalışmalarının da görüşüldüğü toplantıda; DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Murat Tanarslan, Selçuk Kaymakamı Ekrem İnci, DEÜ Efes Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Zeynel Bakıcı, Selçuk İlçe Ziraat Müdürü Mustafa Acargil, Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu, Ziraat Odası Başkanı İbrahim Erdallı, AK Parti İlçe Başkanı Hakan Bayraklı, Efes Meslek Yüksekokulu Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Tolga Akcan, Öğr. Görmek. Dr. Şelale Öncü Glaue ve bölüm temsilcileri katıldı.

GIDA GÜVENLİĞİNİN SAĞLANMASI

Toplantıda DEÜ Efes Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Zeynel Bakıcı, Efes Beslenme Laboratuvarı’nın mevcut çalışmaları ve Türk Akreditasyon Kurumu’nun (TÜRKAK) akreditasyon sürecindeki gelişmeler hakkında bir sunum yaptı. Efes Beslenme Laboratuvarı’nın faaliyetleri hakkında bilgi verdiği sunumunda Dr. Hastabakıcı, laboratuvarın çalışmaları sonucunda aktif gıda branşında elde edilen başarılara ışık tuttu. Bakıcı, “Eğitim faaliyetlerinin yanı sıra gıda alanında da kamu ve özel sektörün ihtiyaçlarına cevap veren laboratuvarımız ilimizin en kapsamlı laboratuvarıdır. Üniversite-sanayi hamlemizin güzel bir örneği olan laboratuvarımız, gıda güvenliğinin sağlanmasına sağladığı katkılarla da öne çıkıyor.”

İHRACATA DESTEK

Belirli dönemlerde sektör temsilcileri ile toplantıya geldiklerini ve Efes Gıda Laboratuvarı araştırma ve analiz raporlarını temsilcilerle paylaştıklarını belirten Dr. Bakıcı, “İki bölümden oluşan Efes Beslenme Laboratuvarı, Mikrobiyoloji ve Teknoloji, aynı zamanda Üniversitemiz bünyesinde açılan ilk gıda işleme ve analiz bölümüdür. Gıda işletmelerinin üretim, araştırma ve geliştirme ihtiyaçlarını karşılayan laboratuvarımız, ulusal araştırmaların yanı sıra uluslararası çalışmalara da ev sahipliği yapmaktadır. Bu doğrultuda dünya markası haline gelen laboratuvarımız, yaptığı detaylı analizlerle gıda ihracatçılarına destek olmaktadır.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haber-eynesil.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu