Ekonomi

Dikkat çekici uyarı: Türk balı yasak olabilir!

Balparmak Lideri İhtimam Altıparmak, Türkiye’nin kara listede olduğunu söyledi. “Türkiye’nin bal ülkesi olduğu söyleniyor. ama öyle değil. Türkiye sahte bal cenneti. Gerekli önlemleri almazsak bu yıl sonuna kadar Türk balının Avrupa’ya ihracatı engellenebilir.söz konusu.

Altınparmak, esmer pirinç şurubunun yüksek oranda tağşiş edildiğini belirtti. “Şirketin adı ve herkes biliyor ama herhangi bir işlem yapılmıyor. Ayrıca ihracat yapıyorlar. İhracat yaptığı ülkeler de tağşiş bulamıyor. Bulduğumuz yöntem sayesinde esmer pirinç şurubuna tağşiş yapan 15 firmadan 14’ü yakalandı. Şimdi bir yöntem buldum ülkemizde birileri Avrupa’ya sahte bal ihraç ediyor, onu alan firmalar balı laboratuvarlarda anlayamadıkları için kabul ediyorlar ama analiz yöntemlerini bizden öğrendikten sonra Türkiye’den gelen fabrikasyon işler yine engelleniyor. Bunu sağladık”söz konusu.

“300 KG ANZER BALI MEVCUT, 30 TON SATILDI”

Ve sahtecilikte gelinen nokta “300 kilo Anzer balı üretiliyor, 30 ton satılıyor” Toparlayan İtina Altıparmak, balda sahteciliğin sadece Türkiye’nin değil dünyanın sorunu olduğuna dikkat çekti. Altıparmak, en küçük tağşiş yöntemlerini bile bulmaya çalıştıklarını ve bal paketleme firmaları arasında böyle bir laboratuvara sahip tek firma olduklarını vurguladı.

“AR-GE MERKEZİMİ AÇIYORUZ”

Altınparmak, Bal ve Diğer Arı Ürünleri-Kalite-Kontrol Laboratuvarı’nın (APİLAB) bugün Türkiye’nin tek, Avrupa’nın ise en kapsamlı dört bal ihtisas laboratuvarı olduğunu bildirdi. “Son zamanlarda balda taklit ve tağşiş had safhada ve biz tüketicinin doğal bala ulaşmasını istiyoruz. Bu nedenle Ar-Ge Merkezimizi doğal bala ulaşmak ve ürünlerinin analizlerine destek olmak isteyen herkese açmaya hazırız. Sattığı balın doğallığından şüphe duyan market ve markalar merkezimizin tecrübesinden faydalanabilir.”şeklinde konuştu.

KAYNAK: DÜNYA GAZETESI

kirkagachaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu