Haber

Filistin Kızılayı: Hastane yakınlarında saldırılar devam ediyor

Filistin Kızılayı, Gazze Şeridi’nin kuzeyinde İsrail bombardımanlarına karşı yaklaşık 14 bin sivilin sığındığı hastane yakınına saldırılar gerçekleştirildiğini duyurdu. Filistin Kızılayı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Gazze Şeridi’nin Kudüs Hastanesi’nin bulunduğu Tel el Heva bölgesine topçu ve hava saldırıları devam ediyor.” Filistin Kızılayı, hastane binasının sarsıldığını, buraya sığınan sivil ve çalışanların paniğe kapıldığını belirtti.

Filistin Kızılayı’nın verdiği bilgiye göre hastanede hasta ve personelin yanı sıra İsrail’in hava saldırılarından kaçan yaklaşık 14 bin sivil de bulunuyor.

Filistin Kızılayı dün bölgedeki hastanelerin yakınlarına saldırıların gerçekleştiğini bildirdi. Dün Filistin medyasında yer alan haberlerde Şifa ve Kudüs hastanelerinin yakınlarına hava saldırıları düzenlendiği belirtildi.


Binlerce sivil Şifa ve Kudüs hastanelerine sığındı Fotoğraf: Dawood Nemer/AFP/Getty Images

Filistin Kızılayı hafta sonu İsrail’in hastanenin boşaltılması talimatını verdiğini açıklamış, saldırıların Pazar sabahı hastaneye yaklaşık 50 metre uzaklıkta gerçekleştirildiğini bildirmişti. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, İsrail’in tahliye davetinden “derin kaygı duyduğunu” belirterek, hastaların hayatını tehlikeye atmadan bir hastaneyi boşaltmanın mümkün olmayacağına dikkat çekti.

İsrail, Hamas’ın hastaneleri silah ve savaşçıları saklamak için kullandığını iddia ediyor. Ancak Avrupa Birliği (AB) ve ABD’nin terör örgütleri listesinde yer alan Hamas bu iddiaları reddediyor.

Türkiye’den kınama

Hamas’ın kontrolündeki Gazze Sağlık Bakanlığı, dün Gazze Türk-Filistin Dostluk Hastanesi yakınında meydana gelen patlama ve sonrasında yükselen dumanların görüntülerini paylaştı. Türkiye, kanser hastalarının tedavi gördüğü Türk-Filistin Dostluk Hastanesi etrafındaki bombardımana tepki gösterdi. Türkiye Sağlık Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, “Hastane çevresinde dahi hareket eden her şeyi bombalayanlar, bunun hesabını insanlık vicdanı önünde vermeye hazır olsunlar” dedi.

Açıklamada, “Hastane odalarına şarapnel düştüğü, su borularının patladığı, yakıtın bitmek üzere olduğu, elektriğin her an kesilebileceği yönünde bilgi aldık.” Ayrıca bombardımanda hastanenin 3. katının da vurulduğu ancak olası bir saldırı korkusu nedeniyle hastanenin önceden boşaltılması nedeniyle herhangi bir can kaybının yaşanmadığı belirtildi. yapıldı.

Dışişleri Bakanlığı da açıklamasında “İsrail’in saldırısını en güçlü şekilde kınıyoruz” dedi. Açıklamada, “Gazze’deki Filistin halkını en temel haklarından mahrum bırakmayı amaçlayan kuşatma ve bu insanlık dışı saldırılar, uluslararası hukuku açıkça ihlal etmektedir.”

Gazze’de akaryakıt krizi: Acil servisler durma noktasına geldi

Bu resmi görüntülemek için lütfen JavaScript’i etkinleştirin ve HTML5 videoyu destekleyen bir web tarayıcısına geçmeyi düşünün

DW, AFP, rtr/JD, HT

DW Türkçe’ye VPN üzerinden nasıl erişebilirim?

habergulnar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu