Haber

İstanbul’da deprem önlemleri… İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin tahliyesi başladı

Kahramanmaraş merkezli büyük depremin ardından yaralar sarılırken gözler büyük sarsıntının beklendiği İstanbul’a çevrildi.

Bu kapsamda tedbirler uygulanırken İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin boşaltılmasına karar verildi.

Üniversitenin inşaat fakültesi öğretim üyeleri, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa yerleşkesindeki tüm yapıları inceledi.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda dahili ve cerrahi bilimleri bünyesinde barındıran toplamda 17 farklı binadan oluşan monoblok binalar, yemekhane ve öğrenci yurt binalarının güvenli bir şekilde hizmet verecek ve taşıyacak güvenlik seviyesinde olmadığı belirlendi. riskler.

Dün alınan kararla dahili ve cerrahi bölümler için toplam 800 hasta yatağı, 32 ameliyathane, ağır bakım, kemik iliği ve diyaliz üniteleri, karaciğer ve böbrek nakil merkezi, ayaktan sağlık hizmeti veren 117 ünite ve üniteler, ileri robotik cerrahi merkezi , endoskopi üniteleri, ileri Düzey girişimsel ve tanısal görüntüleme üniteleri ile birlikte tüm erişkin ayaktan ve yatan hasta kabulleri ve tüm ameliyatlar durduruldu.

“Krizdeyiz”

Kapalı bölümlerde bugün hasta tahliyesi ve sevki başladı.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Said Gönen, “Şu anda sıkıştık ve krizdeyiz. Bu karardan sonra şu anda hasta kabul edemiyoruz. Mevcut yatan hastalarımızı da çevre hastanelere sevk ediyoruz. Ağır bakımdaki hastalarımız için 112 ile görüşüp tedavilerini sağlamaya çalışıyoruz. Aktar.

Bu bölge 2008 yılında monoblokta güçlendirildi, güçlendirilmeyen sadece bir kısmı kaldı, biz de güçlendirdik. Ancak 2008’deki güçlendirme kriterleri, deprem yönetmeliği ve 2023’teki yönetmelikten çok farklı. Şimdi bilim adamları bize riskli olduğunu söylediğinde, deprem olduğu bildirilen bir yerde insanımızı çalıştırmamız mümkün değil. riskli.”söz konusu.

“Bu hastanede hatıralarımız var”

Yardımcı doktor Mehmet Enes Can, “Depremden sonra 8 Şubat’ta bize gelen depremzedeler oldu. Bu hastaların sevkine başladık. 2-3 hastamız kaldı. Diğer servislerde yatan hastalarımız da sevk ediliyor, çok az hasta kaldı.”dedi.

Doktor Muhammet Mustafa Deniz “Ben buradan mezun oldum, 11 yıldır bu hastanedeyim. Anılarımız var, böyle olmasını istemezdik ama inşallah aynı kampüs yıkıldıktan sonra çok güzel bir yapılanmaya kavuşuruz. mümkün olur olmaz.”dedi.

kavak-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu