İş

Microsoft, Aptos blockchain ile ortak oldu

HANDE BERKTAN

Yapay zeka, teknoloji endüstrisini fethetmeye devam ediyor. Amerikan teknoloji şirketi Microsoft, AI ve web3 üzerinde çalışmak için blockchain Aptos Labs ile stratejik bir ortaklık kurduğunu duyurdu.

Aptos Labs’ın kurucu ortağı ve CEO’su Mo Shaikh, “İki şirketin birincil odak noktası, ilgili sektör sorunlarımızı çözmektir. İşbirliğimiz, Microsoft’un AI modellerinin Aptos’un doğrulanmış blockchain bilgisi kullanılarak eğitilmesine olanak tanıyor. Bu araçları her gün kullanmak “İster mahallenizdeki en iyi restoranları araştırıp bir araya getirmek, ister işletmeniz veya araştırmanız için kod yazmanıza yardımcı olmak olsun.”

Blockchain tabanlı analitik, içeriğin doğrulanmasına, zaman damgasına vurulmasına ve içeriğin kaynağına atfedilmesine yardımcı olabilir, böylece dağıtılmış bir dijital ekonomide güvenilirliği artırır.

Shaikh, AI’nın sorumlu bir şekilde gelişmesi gerektiğini ve web3’ün gerekli güvenilirliği kazanmasına yardımcı olabileceğini söyledi. Shaikh, Aptos’un blockchain veriminin, yıl sonuna kadar “yüz binlerce” işleme ulaşmak amacıyla saniyede 160.000’e kadar işlemi destekleyebileceğini söyledi.

Microsoft’ta Yapay Zeka ve web3 Küresel İş Geliştirme Müdürü Daniel An yaptığı açıklamada, “Yapay zekanın önümüzdeki aylarda ve yıllarda daha büyük ölçekte web3 çözümlerine dahil edileceğini tahmin ediyoruz” dedi.

İki şirket, Web3’ün kullanımını genişletmek ve merkezi olmayan alanda yeni yenilikler sağlamak için yapay zeka ve blockchain teknolojilerini birleştiren yeni çözümler oluşturmak için birlikte çalışacak. İşbirliğinin bir parçası olarak Aptos Labs, Aptos ekosistemiyle ilgili kullanıcı sorularını yanıtlayacak ve geliştiricilere yardımcı kaynaklar sağlayacak Aptos Assistant adlı bir sohbet robotu gibi yeni ürünleri hayata geçirmek için Microsoft’un yapay zeka altyapısından yararlanacak.

yunusemre-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu