Haber

Niğde Belediyesi Avrupa Hareketlilik Haftasında Bisiklet Turu Düzenliyor

Niğde Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında bisiklet turu düzenleyecek.

Belediyeden yapılacak açıklamaya göre, 16 Eylül Cumartesi günü saat 18.00’de belediye binası önünden başlayacak bisiklet turu, Derbent kavşağını takiben Yeni Çarşı’da sona erecek. Ayrıca Gençlik ve Sporİl Müdürlüğü sporcuları gösteri sunacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Emrah Özdemir, sadece çocukların ve gençlerin değil yetişkinlerin de bisiklet kullanması gerektiğini belirtti.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi yerleşke kavşağına kadar bisiklet ve yürüyüş yolunu yaklaşık 2,5 kilometre uzatacaklarını belirten Özdemir, şöyle konuştu:

“Belediye olarak spora ve sporcuya her zaman destek olduk. Bucaçayır lokasyonuna yeni spor sahaları yaptık. Bölgemizin en büyük spor tesislerini burada kurduk. Mahallelerimizi halı sahalarla donatıyoruz. Çünkü gençlerimizi ve vatandaşlarımızı spor yapmaya teşvik ediyoruz. Aktif bir yaşam. Cumartesi günü düzenleyeceğimiz etkinliğe tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz. Birlikte bisikletlerimizi süreceğiz. “Binmek ve farkındalık yaratmak istiyoruz. Bisikletin şehir içinde ulaşım aracı olarak kullanımının yaygınlaşmasını önemsiyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu