Ekonomi

Pandemi cezaları için genelge: Para iadesi nasıl alınır, nereye başvurulur? İşte başvuru süreci

Covid-19 salgını döneminde maske takmayan ve sokağa çıkma yasağına uymayan birçok kişiye ceza kesildi ve bu cezaların geri alınmasına karar verildi. Ceza kesilen 321 bin 380 kişiye toplam 309 milyon TL iade yapılacak.

Pandemi cezası iadesi hangi transferi kapsayacak?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı Tebliği bugün Resmi Gazete’de yayımlandı.

Tebliğde, koronavirüs salgınının ilk kez görüldüğü 11 Mart 2020 tarihinden 9 Kasım 2022 tarihine kadar toplanan cezalardan feragat edildiği belirtildi.

Pandemi cezalarının iptali için son tarih

Para cezaları, 31 Aralık 2024 tarihine kadar tahsilatı yapan idari birime yapılacak başvuruyu takiben bakanlıkça belirlenecek usul ve esaslara göre iade edilecek.

Pandemi cezası iadesi başvurusu nasıl yapılır?

9 Kasım 2022 tarihinden önce tahsil edilen para cezalarının iadesine ilişkin başvuru formu doldurularak varsa idari yaptırım kararının bir örneği ve ödeme belgelerinin birer örneği dilekçeye eklenerek başvuru yapılmalıdır. 31 Aralık 2024 tarihine kadar ödemenin yapıldığı idari birime.

Resmi Gazete’de başvuru süreciyle ilgili şu bilgilere yer verildi: “Vergi dairesi veya vergi dairesinin adının banka/Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş. olması durumunda, internet adresi üzerinden yapılabilecek. Gelir İdaresi Başkanlığı’na (www.gib.gov.tr) doğrudan veya posta yoluyla veya diğer vergi daireleri aracılığıyla ödemenin yapıldığı vergi dairesine, ödemenin yapıldığı durumlarda ise hizmet veren muhasebe birimine, mali işler müdürlüğüne veya muhasebe müdürlüğüne cezayı veren birim, doğrudan ödemenin yapıldığı muhasebe birimine yapılabileceği gibi, posta yoluyla veya diğer muhasebe birimleri aracılığıyla da yapılabilir.

Pandemi cezası iade formu nasıl indirilir?

Tahsil edilen para cezalarının iadesine ilişkin başvuru formu Resmi Gazete’nin ekinde yer almaktadır.

haberbabadag.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu