Yaşam

Pembe rüya: Çilekli krem peynir tarifi, nasıl yapılır?

Çilekli krem peynir, tatlı ve tuzlunun mükemmel dengesiyle yapılan ev yapımı hafif ve yumuşak bir peynir tarifidir. Kahvaltı sofralarına farklı bir hava katmak; simit, kızarmış ekmek ve poğaçaların üzerin sürerek yemek için harika bir alternatiftir.

Marketlerden satın aldığınız diğer aromalı krem peynirlerin içerisinde meyve yerine renklendirici yer alır. Ama evde sadece 4 malzeme ile hazırlayabileceğiniz bu çilekli krem peynir tarifinde ona bu rengi içerisine eklediğiniz çilek püresi verecek.

Klasik bir kahvaltıyı, farklı bir seviyeye yükseltecek olan çilekli krem peynir tarifi sadece birkaç dakikanızı alacak. Kahvaltı sofrasındaki misafirlerinize gönül rahatlığıyla ikram edebileceğiniz işte o lezzetli çilekli krem peynir tarifi…

ÇOCUKLAR BAYILACAK: ÇİLEKLİ KREM PEYNİR TARİFİ

HAZIRLIK SÜRESİ: 10 DAKİKA



Çilekli Krem Peynir Tarifi İçin Malzemeler;

  • 4 adet taze çilek
  • 225 gram krem peynir
  • ¼ su bardağı pudra şekeri
  • 1/8 çay kaşığı iri tuz

Çilekli Krem Peynir Nasıl Yapılır?



Adım 1

Çilekli krem peyniri yapmak için öncelikle 4 adet çileği güzelce yıkayıp saplarını çıkarın. Kabaca doğrayıp orta boy bir kasenin içerisinde patates ezici ile iyice ezin. Ayrı bir karıştırma kabının içerisine krem peyniri, pudra şekeri ve tuzu krem peynir kabarıncaya kadar el çırpıcısı yardımıyla çırpın.

Adım 2

Krem peynir kabardıktan sonra içerisine püre haline getirdiğiniz çilekleri ekleyin ve birleşene kadar nazikçe karıştırın.

Çilekli krem peyniriniz hazır, afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu