Haber

Son Dakika… Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Ders başı fiyatlara ek zam!

10 DAKİKA HABER:Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreninde konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Bu yılki programımızı tüm il ve ilçe müdürlerimizin yanı sıra öğretmen ve öğrencilerimizin de katılımıyla geniş bir katılımla gerçekleştiriyoruz. Ülkemizin 80 ilinden İstanbul’a gelen siz değerli kardeşlerimle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. 2023-2024 eğitim-öğretim yılının başta öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz olmak üzere tüm eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum.

Türkiye’nin müreffeh geleceği için mücadele ederken aramızdan alınan hiçbir öğretmenimizi unutmadık ve unutmayacağız. Uğruna canlarını feda ettikleri değerleri yaşatmaya ve yüceltmeye devam edeceğiz. Ülkemizin en büyük petrol rezervine sahip olan Cudi Gabar’daki petrol sahasına halkımızın gönlünü fetheden şehit Aybüke Yalçın’ın adını verdik. Günde 100 bin varil petrol üretecek petrol sahamız Türkiye’ye değer katarken şehidimizin adı da nesilden nesile aktarılmaya devam edecek.

Devletimizin ikinci yüzyılına büyük bir heyecanla gireceğiz.

MİLLİ EĞİTİM BURSLU ÖĞRENCİLERE İYİ HAYIR

(Milli Eğitim burslu lisansüstü öğrencilerimiz için) Bursları döviz cinsinden ortalama yüzde 26-27 oranında artırdık.

“1 MİLYON 200 BİN ÖĞRETMEN VAR”

Eğitime her zaman özel önem ve öncelik verdik. 2002 yılında göreve geldiğimizde derslik sayısı 343 bindi. Bugün bu sayı neredeyse ikiye katlanarak 620 bine ulaştı. 21 yıl önce 500 bine yakın öğretmenimiz varken şu anda 1 milyon 200 bin öğretmenimiz var.

EK DERS ÜCRETLERİNDE ARTIŞ!

(Ücretli öğretmen ve usta öğreticiler) Saatlik ek ders ücretlerinde yaklaşık yüzde 25 oranında ek artışa gidiyoruz. “Saatlik ek ders ücretlerini yaklaşık yüzde 25 oranında artıracağız.”

Hayatımızda yeni ihtiyaçların ortaya çıkması normaldir. Elbette beklentiler ve talepler de değişti. Temel değişimler yaşanırken eğitim araçlarının ve müfredatın aynı kalması düşünülemez. Bu gel-git zihniyetinin bedelini ağır ödedik. Engelleyici eğitim sisteminin çarkları arasında parlak çocuklarımızı kaybettik.

Maalesef sınav odaklı bakış açısı eğitim sistemimizin faydalı kanallarından biri haline geldi. Sanat ve bilim gibi alanlarda düşünmeye ve beceri kazanmaya değer verilmiyordu. Manevi değerler zarar gördü. Devlet taleplere karşı kör ve sağırdı. Geçmişi taklit ederek bir yere varamayacağımızı artık açıkça görüyoruz.

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI

Tüm aktörlerin bu sürece olumlu katkıda bulunması gerekiyor.

TANRIKULU’NUN SÖZLERİNE TEPKİ

Ana muhalefet partisi bu meclis taslağına tek kelime etmiyor. Şu anda bu camia, gerektiğinde bu milletvekillerine gerekli dersi en ideal şekilde verebilecek yeterliliktedir. Hiçbir gücün Mehmetçiğimize dokunmasına izin vermiyoruz.

 

KAYNAK: HABER7

bayrampasa-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu