Teknoloji

Tim Cook’tan “ChatGPT Rakip Sohbet Botu” İddiasını Doğrulayan Açıklama!

Yapay zeka son zamanlarda hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Bugün orijinal görüntüler oluşturmak veya makaleler yazmak için yapay zeka tarafından desteklenmektedir teknolojileri kullanıyoruz. Ancak daha fazlasının yolda olduğu da herkesin bildiği bir gerçektir. Son dakika haberi, ABD merkezli teknoloji devi elmaBu sektörde oyun kurucu olmak için arka planda çalıştığını da ortaya koymaktadır.

Bazı sektör kaynaklarına göre Apple, yapay zeka odaklı araçlar noktasında. sol arka . Aslında bu o kadar da kötü bir fikir değil. Google Bard, ChatGPT ve Microsoft’un CoPilot gibi yapay zeka araçları daha şimdiden kullanıma sunulurken Apple tarafında böyle bir gelişme görmedik. Ancak Apple CEO’su Tim Cook’un Reuters ile yaptığı bir röportajda, şirketin üretken yapay zekaya olan bağlılığı çok ciddi yatırımlaryaptığını gösteriyor.

“Yıllardır yapay zekaya yatırım yapıyoruz”

Konuyla ilgili Tim Cook’un açıklaması şöyle: Yıllardır üretken yapay zeka da dahil olmak üzere çok çeşitli yapay zeka teknolojilerinde araştırma yapıyoruz . İnsanların hayatlarını zenginleştirmeye yardımcı olmak için bu tür teknolojilerde sorumlu bir şekilde ilerlemeye, yatırım yapmaya ve yenilik yapmaya devam edeceğiz. Açıkçası, çok fazla yatırım yapıyoruz ve Ar-Ge harcamalarımızdaAyrıca görebilirsiniz.

Ar-Ge harcaması sorununu hızlıca anlatalım: Apple tarafından sağlanan resmi verilere göre şirket, 2023’ün başından beri sadece Ar-Ge üzerine çalışıyor. 22,61 milyar dolar para harcadı. Bu rakam geçen yılın aynı dönemi ile kıyaslanıyor. 3.12 milyar dolar artışyaşananları gösterir.

Yeni bir argüman: Apple, ChatGPT’ye rakip olacak bir sohbet robotu geliştiriyor!

Bloomberg’den Mark Gurman, birkaç hafta önce Apple hakkında bomba gibi bir açıklama yaptı. Tüm detayları buradaki yazımızda verdik.Apple’dan yapılan açıklamaya göre ChatPGT’ye rakip olacak yapay zeka destekli yeni bir chatbot üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Gürman’a göre bu chatbot 2024 yılında piyasaya sürülecek. Tanınmış tümen kaynaklarının ortasında yer alan Ming-Chi Kuo bunun için var. daha sonraki bir zamandan Hakkında konuşmak. İşte Tim Cook’un yaptığı açıklamalar bu iddianın doğru olabileceğini gözler önüne seriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu