Haber

TİP, Can Atalay için harekete geçti

Hatay Milletvekili seçilmesine rağmen serbest bırakılmayan Can Atalay için Türkiye Personel Partisi (TİP) Türkiye’nin birçok noktasında eş zamanlı eylem gerçekleştirdi. TİP Ankara İl Başkanlığı önünde toplanan partililer, “Artık bu hukuksuzluğa son verin. Atalay’ın yasama faaliyetlerine seçilmiş milletvekili olarak katılmasından, Türkiye Anayasası ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin savunduğu seçim camiasına seçilme hakkının bir an önce yerine getirilmesini bekliyoruz” dedi.

TİP, Hatay Milletvekili seçilen Gezi Parkı davası tutuklusu Can Atalay için Ankara İl Başkanlığı önünde eylem yaptı. TİP Ankara İl Binası önünde toplanan partililer, “Hataylılar yalnız değildir”, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Canımızla direneceğiz” gibi sloganlar attılar. .

“AVUKATLARIN YARGI BÖLÜMÜNE BAŞVURUSU CEVAPSIZ KALDI”

TİP Ankara İl Sözcüsü Zeki Avcı şunları söyledi:

“Yargıtay’daki dava süreci devam ederken hukuka aykırı bir şekilde tutuklu bulunan Avukat Can Atalay, 14 Mayıs Milletvekili Seçimlerinde Türkiye Personel Partisi’nden Hatay Milletvekili seçildi. Seçim sonuçlarının kesinleşmesinin ardından Can Atalay beraatını aldı. geçen Cuma günü TBMM’de milletvekili seçildi ancak seçilmiş milletvekilimiz tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nde tutsak olduğu için henüz milletvekilliği yemini edip göreve başlayamadı. Avukatlarının Can Atalay’ın tahliyesi için Yargıtay’a yaptığı başvuru günlerdir cevapsız kaldı ve arkadaşımız halen cezaevinde.

“YARGI YETKİLERİ ANAYASA’NIN EMRİ OLDUĞU HÜKÜMÜ UYGULAMAMAKTA DİRENİYOR”

Durum her anlamda Anayasa’ya aykırıdır ve Yargıtay, Anayasa’nın emrettiği hükmün uygulanmamasında ısrar etmektedir. Hatay Milletvekili Can Atalay’ın tutukluluk halinin hukuka aykırı olarak devam etmesi kişi hürriyeti ve güvenliğinin engellenmesi ve seçmenin temsil hakkının ihlali anlamına gelmektedir. Çünkü Anayasa’nın 83. maddesinde, ‘Seçim öncesi veya sonrasında suç işlediği iddia edilen milletvekili, Meclis kararı olmadıkça tutuklanamaz, sorguya çekilemez, tutuklanamaz ve yargılanamaz.’

Anlamı net olan Anayasa kararı ortadayken, başta Yargıtay savcıları olmak üzere yetkililere soruyoruz;

Can Atalay seçileli 3 hafta olmasına rağmen neden hala tahliye olmadı?

Can Atalay neden TBMM’de yemin edip göreve başlayamadı?

-Can Atalay, Hatay’a ne zaman ulaşacak ve harabeye dönen şehrin yeniden imarı için vatandaşlarla birlikte çalışmaya başlayacak?

-Can Atalay’ın Hatay’ı ve tüm ülkeyi terk edenlerin hatalarını yerle bir edeceğinden mi korkuyorsunuz?

-Milli iradenin gerçekleşmesine engel olmanın, yani milletin seçtiği milletvekili seçilmemiş gibi davranmanın hata olduğunu bilmiyor musunuz?

“CAN ATALAY İÇİN ÖZGÜRLÜK İSTİYORUZ”

Bu sorularımızla bir kez daha Anayasal kurumları Anayasa’ya uymaya davet ediyoruz. Artık bu hukuksuzluğa bir son verin. Yetkili olduğunuz yasaları uygulayın. Can Atalay’ın yasama faaliyetlerine seçilmiş milletvekili olarak katılmasının önündeki engellerin kaldırılmasını, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ile güvence altına alınan seçme ve seçilme hakkının bir an önce yerine getirilmesini bekliyoruz. . Saraydan talimat beklediğiniz her gün, Anayasayı ihlal etmeye devam ettiğiniz gün olarak kayıtlara geçiyor. Çünkü hukuka aykırı keyfi uygulamalarınızı asla unutmayacağız. Haksız ve hukuksuz tutuklanarak özgürlükleri elinden alınan tüm arkadaşlarımız için mücadele etmeye devam edecek ve bu topraklara mutlaka adaleti getireceğiz. Halkın iradesine saygı duymak istiyoruz. Hukuka ve adalete saygı istiyoruz. Hatay halkının iradesine saygı duymak istiyoruz. Can Atalay’ın özgürlüğünü istiyoruz.”

haberhalkapinar.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu