Yaşam

Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nde 100 Adet Zeytin Ağacı Dikildi

24. Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’ne katılan 100 ülkeden 1550 kültür sanat elçisi, dünya barışı için 100 zeytin ağacını buluşturdu. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, “Barış ve dostluğun simgesi 100 zeytin ağacının toprakla buluştuğu bölgenin adı, Cumhuriyetimizin 100. yılında ‘Barış Zeytinliği’ olarak tarihe geçti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emaneti, tüm dünyada barış ve sevgiyi daim kılmaktır.”

Cumhuriyetin 100. yılı ve dünya barışı adına Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve 100 ülkeden sanat elçilerinin katıldığı 24. Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’ne 100 zeytin ağacı dikildi. Etkinlikte konuşan Başkan Akgün, şunları söyledi:

“Şu anda 100 ülke temsilcisinin hepsi zeytin ağaçlarının başında. Demokrasi adına ama özellikle barış adına hep birlikte 100 zeytin ağacını buluşturuyoruz. Bu festivali de 100. yıl kapsamında değerlendirdik. Cumhuriyetimizin kutlama faaliyetleri dolayısıyla bu 100 zeytin ağacı aynı zamanda Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği bu muhteşem Cumhuriyetin 100. yılı anısına dikilmiş ve içeri girerken kapıda şunlar yazılı: Barış Zeytinlik. Dünya barışı daim olsun. Bir şeyi daha belirtmem gerekiyor. İlk günden bugüne İstanbul Büyükçekmece Kültür Sanat Festivali’ndeyiz ama asıl teması festivalin kapısında. Bu zeytinler hem demokrasi adına hem de sevgi, barış, mutluluk ve dünya barışı adına toprakla buluşuyor.” Tebrikler, bol şanslar. . Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun ve sonsuza dek devam etsin.”

Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür Sanat Festivali’nin Afrika ve Şili’den gelen kültür sanat elçileri, böyle bir etkinlikte yer almaktan duydukları memnuniyeti şu sözlerle dile getirdiler:

-Branco Henriquez Huerta (Şili): “Benim için çok moral verici bir duyguydu. Ülkenin huzuru için bir şeyler yaptığım için çok mutluyum. Büyükçekmece’de bu etkinliğin bir parçası olmak, gençliğimde beni çok mutlu etti.”

-Kholeka Ntombela (Güney Afrika): “Kendimi çok huzurlu ve huzurlu hissediyorum çünkü bu tür bir barışla ağırlıklı olarak konut ve aynı zamanda tarımda uğraşıyorum. Şu anda çok memnunum.”

Kaynak: ANKA / Kültür Sanat

mucur-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu