Haber

Van’da düzenlenen Kitap Okuma Yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi

Van Valiliği işbirliğiyle hayata geçirilen “Kitap Vanı Projesi” kapsamında en çok kitap okuyan öğrencilere ödülleri verildi.

Edremit ilçesindeki Evliya Çelebi Uygulama Oteli’nde düzenlenen ödül töreninde konuşan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Balcı, başarılı olmanın, hayalleri büyütmenin ve geleceğe sağlam adım atmanın yolunun kitap okumaktan geçtiğini söyledi.

Kitap okumada başarı elde eden öğrencileri tebrik eden Balcı, “Kitap Vanı Projesi ile şehrimizi geleceğe hazırlıyoruz. Çocuklarımızın okuyup kendilerini geliştirmelerini istiyorum. Türkiye fırsatlar ülkesi. Fırsatları çalışarak yakalayın. ” söz konusu.

Kitapla ilgili kentte güzel çalışmalar yapıldığını belirten Balcı, şöyle konuştu:

“Van’a 3 milyona yakın kitap getirdik. Türkiye’nin en zengin kütüphanelerine sahip ili konumundayız. 300 okul kütüphanesi kurduk. 13 ilçede bebek ve çocuk kütüphaneleri kuruyoruz. Yeni bir halk kütüphanesi kazandırıyoruz ve İlimize çocuk kütüphanesi kazandırdık. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın kütüphanelerini zenginleştirdik. “Mescitlerde kütüphaneler kurduk. Okullarda okuma saatleri düzenlenmektedir. Projemiz kapsamında ülkemizin güzide kurumu PTT ile yaptığımız anlaşma ile bugüne kadar 140 bin kitabı çocuklarımızın adreslerine ulaştırdık. Katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Vali yardımcıları, Sağlık Müdürü Muhammed Tosun ve şube yöneticilerinin de katıldığı program, dereceye giren anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu