Sağlık

25 haftalık hamilelik kaç aylıktır? Hamilelikte sık karşılaşılan yanılgılar!

Anne adayları ve aileleri 25 haftalık hamileliğin ne kadar sürdüğünü merak ediyor. Hamileliğin 25. haftasında neler olur? Bebeğin anne karnındaki görüntüsünün yanı sıra bebeğin anne karnındaki gelişimi ve sağlığı da takip edilmektedir. Anne adayları için 25 haftalık hamilelik kaç aydır? 25 haftalık gebelik kaç aydır? 25 haftalık gebelik kaç aydır? sorularına yanıt arıyoruz. İşte detaylar haberimizde…

25 HAFTALIK GEBELİK KAÇ AYDIR?

25 haftalık hamilelik 175 gün yani 5 ay 25 gün demektir. Bu da yaklaşık 6 aylık hamilelik anlamına geliyor.

HAMİLELİKTE YAPILAN GERÇEK HATALAR NELERDİR?

1- Hamilelik 9 ay sürer

Yanlış! Hamilelik adetin son gününe göre hesaplanır. Son adet tarihine 7 gün eklenir ve aydan 3 gün çıkarılır. Buna göre doğum tarihi son adet tarihinden itibaren 40 hafta olarak belirlenir. Bu iddialar doğrultusunda doğum tarihinin tutulma ihtimali %70 civarındadır. Bazı anne adaylarının çeşitli sebeplerden dolayı erken doğum yapma ihtimalinin %10 olduğunu da belirtelim.

2- Anne adayının 2 canlısı olduğundan 2 kişilik yemek yemelidir.

Yanlış! Anne adayının hamilelikten sonra iki kişilik yemek yemeye başlaması hatalı bir beslenme davranışıdır. Anne adayının hamilelikte sadece 9-16 kilo alması gerekir. Ayrıca gıda kalitesi ve yeme sistemi de oldukça önemlidir. Çok fazla kilo almamak için sürekli yemek yemeli ve aynı zamanda egzersiz yapmalısınız.

3- Hamilelikte cinsel ilişki bebeğe zarar verir

Yanlış! Hamilelik cinsel yaşam açısından sorun oluşturmaz ve bebeğe herhangi bir zarar vermez. Cinsel yaşam ancak anne adayının düşük ve erken doğum riski altında olması durumunda kısıtlanır.

4- Anne karnındaki bebeğin saçları çok ise hamilelik dönemine bulantı da eşlik eder.

Yanlış! Bebeğin saçlarının çıkmaya başlaması anne adayının mide şikayetlerinin artmasına neden olmaz. Hamileliğin ilerleyen haftalarında bebeğin diyaframa ve mideye baskı yapması veya fazla yemek yenilmesi sonucu mide şikayetleri artar. Az ve sık yiyerek, uyurken yüksek yastık kullanarak, bazen de doktorun önerdiği ilaçlarla mide ekşimesi ve reflü rahatsızlıklarını önlemek mümkün.

5- Hamileyken uçağa binmek düşük yapmaya neden olabilir

Yanlış! Hamilelikte seyahat etmek zararlı değildir. Ancak kısa molalar, en fazla 2 saat sürecek araba yolculukları ve mümkünse uçak yolculuğu tercih edilmelidir. Varış noktası, sınırlı tıbbi olanaklara sahip, uzak ve tehlikeli bir yer olmamalıdır.

6- Prematüre bebek ya hayatta kalamayacak ya da bebek sağlıksız olacaktır.

Yanlış! Prematüre bebeklerin hayatta kalma olasılığı düşük değildir; tam tersine giderek artıyor. Özellikle tam donanımlı yenidoğan yoğun bakımının bulunduğu hastanelerde artık 24-26 hafta ve üzerinde doğan bebekler hayatta kalabilmektedir. Normal şartlarda bebeğin anne karnında kalması için ideal süre 38 haftadır ve zamanında doğum daha sağlıklıdır. İyi bir bakımla prematüre bir bebek, yaşıtlarının gelişim düzeyini hızla yakalayabilir ve sağlıklı bir şekilde yaşamına devam edebilir.

7- Hamileler röntgen cihazından geçemez ve akciğer grafisi çektiremez.

Yanlış! Radyon hamileler için risklidir ancak X-Ray cihazları hamileler ve bebekleri için büyük bir risk oluşturmaz. Ayrıca akciğer ameliyatı sırasında alınan radyasyon dozu çok düşük olduğundan güvenlidir.

8- Hamile bir kadın canının çektiği besini tüketmezse bebeğin bir uzvu eksik kalır.

Yanlış! Özlem hamile kadınlar için zihinsel bir durumdur. Hamilelik döneminde anne adayının temel kuralı doğru ve istikrarlı beslenme olmalıdır. İstenilen her besinin tüketilmesinin bebekte organ eksikliğine yol açacağı inancı doğru değildir.

9- Hamileyken sporbitmiş değil

10- Hamilelikte saçınızı boyamak ve makyaj yapmak bebeğe zarar verir.

Yanlış! Anne adayları hamilelik döneminde saçlarını boyayabilirler ancak genel olarak kimyasallardan uzak durulması gerekmektedir. Araştırmalara göre hamileliğin 3. ayından sonra saç boyamanın zararlı olmadığı ortaya çıktı. Minimal dozlarda kullanıldığı sürece makyajın hiçbir zararı yoktur. Üstelik anne adaylarının hamilelik döneminde bakımlı olmaları ve kendilerini güzel hissetmeleri çok önemlidir.

ciftelerajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu