Ekonomi

Autolus, ADS’ler için 350 milyon dolarlık teklif fiyatı belirledi

LONDRA – Klinik aşamada bir biyofarmasötik şirketi olan Autolus Therapeutics plc (NASDAQ:AUTL), 58.333.336 adet Amerikan Depository Hissesinin (ADS) yazılı halka arzını her biri 6,00 $ olarak fiyatlandırdı ve 350 milyon $ brüt gelir hedefliyor. Perşembe günü açıklanan arzın, tüm geleneksel kapanış koşullarının karşılanması durumunda 12 Şubat 2024’te tamamlanması bekleniyor.

Eşit sayıda nominal hisseyi temsil eden ADS’ler yalnızca Autolus tarafından teklif edildi. Şirket, net gelirleri, mevcut nakit ve ADS’lerin BioNTech SE’den peşin ve özel yerleştirme yoluyla satın alınması yoluyla beklenen ek 250 milyon doları, boru hattı sınırında değerli bir odak noktası olan obe-cel programının klinik ilerlemesine tahsis etmeyi planlıyor. Fonlar aynı zamanda OBE-CEL için üretim faaliyetlerini, ticari altyapı gelişimini, işletme sermayesini ve diğer genel kurumsal amaçları da destekleyecek.

Jefferies LLC ve Truist Securities, Inc. halka arz için ortak talep toplayıcı olarak görev yaparken, Mizuho Securities USA LLC, Needham & Company, LLC ve Van Lanschot Kempen (ABD) Inc. ortak yönetici olarak görev yapıyor. Menkul kıymetler, daha önce Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) sunulan otomatik raf kayıt beyanı aracılığıyla sunulmaktadır. Halka arzın daha ayrıntılı bir şekilde anlatılacağı nihai bir izahname eki de SEC’e sunulacak.

Autolus, kanser ve otoimmün hastalıklara yönelik programlanmış T hücresi tedavilerinde uzmanlaşmıştır ve hedefe yönelik tedaviler oluşturmak için bir dizi özel teknolojiye sahiptir. Şirketin portföyünde hematolojik maligniteler, katı tümörler ve otoimmün hastalıklar için adaylar yer alıyor.

Basın bülteni, arzın tamamlanmasına ve arzdan elde edilen gelirlerin kullanımına ilişkin, piyasa koşullarına ve bu arzın başarılı bir şekilde tamamlanmasını etkileyebilecek diğer faktörlere tabi olan ileriye dönük beyanlar içermektedir. Bu haber bir basın bültenine dayanmakta olup, halka arz sadece yazılı izahname ve izahname eki vasıtasıyla yapılmaktadır.

InvestingPro İçgörüleri

Autolus Therapeutics plc (NASDAQ:AUTL), klinik programlarını ilerletmek için önemli miktarda fon toplamayı amaçlayan halka arzında ilerlerken, yatırımcılar şirketin mali sağlığını ve piyasa performansını yakından izliyor. InvestingPro’nun gerçek zamanlı verilerine göre Autolus’un piyasa değeri yaklaşık 1,04 milyar ABD dolarıdır; bu da yatırımcı duyarlılığını ve şirketin biyofarmasötik alanında algılanan değerini yansıtıyor.

InvestingPro İpuçları, Autolus’un bilançosunda borçtan daha fazla nakit tutarak daha güçlü bir likidite pozisyonunu koruduğunu gösteriyor; bu da şirketin finansman stratejilerini düşünen yatırımcılar için güven verici bir faktör olabilir. Buna ek olarak, şirketin son on iki ayda kârlı olmaması nedeniyle kârlılık konusunda yaşanan zorluklara rağmen analistler gelecek döneme ilişkin kazançlarını yukarı yönlü revize etti; bu da Autolus’un gelecekteki performansına ilişkin potansiyel iyimserliğe işaret ediyor.

Değerleme açısından bakıldığında Autolus, 2023’ün 3. çeyreğine kadar olan son on iki ay itibarıyla 5,78’lik yüksek bir Rezervasyon Fiyatından işlem görüyor. Bu ölçüm, şirketin varlıklarındaki mevcut hisse fiyatına göre bir primi gösterebilir. Bu arada analistler bu yıl satışlarda bir düşüş beklese de şirketin gelirindeki artış aynı dönemde %103,43 artışla dikkat çekiciydi.

Autolus’un finansal durumu ve pazar potansiyeli hakkında daha derinlemesine bilgi edinmek isteyen yatırımcılar için InvestingPro ek bilgiler sunmaktadır. Autolus’un finansal durumu ve geleceğe yönelik beklentileri hakkında kapsamlı bir analiz sağlayabilecek 13 InvestingPro İpucu daha var. İlgilenen okuyucular, SFY24Kupon kodunu kullanarak 2 yıllık InvestingPro+ aboneliğinizde ek %10 indirim kazanın veya SFY241Kupon kodunu kullanarak 1 yıllık InvestingPro+ aboneliğinde %10 ek indirim alabilir ve bu ücretli analizlerin kilidini açabilirler.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu