Ekonomi

Ayakkabı sektörü bölgede canlanıyor

Depremlerin ardından geçen zaman diliminde yeniden faaliyete başlayan 200 esnaf, atölye ve dükkanlarında şubeyi eski günlerine döndürmek için çalışıyor. Kahramanmaraş Kunduracılar Odası Başkanı Ali Köfte, Kahramanmaraş’ın kadın ayakkabısı üretiminde Türkiye’de ikinci sırada olduğunu söyledi. Depremin ardından insanların yavaş yavaş normale dönmeye çalıştıklarına işaret eden Köfte, “İlimizde günlük 25 bin çift kadın ayakkabısı üretiliyor. Üretilen ayakkabılar Türkiye’nin birçok iline gönderilmektedir. Ortadoğu’ya gönderdiğimiz ürünlerimiz de var” dedi.

esnaf çarşıları

Depremin kunduracı esnafını da etkilediğine işaret eden Köfte, “Birçok esnafımız hayatını kaybetti, 40’a yakın esnafımızın iş yeri yıkıldı veya ağır hasar gördü. Depremin hemen ardından esnaflarımızı ziyaret ederek dükkanları yıkılan veya hasar görenleri tespit ederek gerekli kurumlara ilettik.” terimleri kullandı. Köfte, şehrin tekrar ayağa kalkması için herkes gibi canla başla çalıştıklarını söyledi. Üretimin durmaması için esnafın mağduriyetini gidermeye çalıştıklarını vurgulayan Köfte, “Öncelikle belediyemizin öncülüğünde 40’a yakın esnafa iş yeri yapılıyor. Çarşıda dükkânları yıkılan çok sayıda esnafımız için esnaf çarşıları yapılıyor. Kısa zamanda kunduracılar ve diğer esnaflar olarak yaralarımızı saracağımıza inanıyoruz. Devletin kurumları Kahramanmaraş’ı ayağa kaldırmaya çalışıyor” dedi.

Kent ve ülke ekonomisine katkı sağlamak için çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Köfte, şunları kaydetti:

“Depremden sonra yıkılan işyerlerimiz oldu, şehir dışına çıkan esnaflarımız oldu. Geri dönüşleri ve üretime başlamaları ile deprem öncesi üretim kapasitemize ulaşmış olacağız. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımızla sanayi sitesi yer tahsisi konusunda istişarelerde bulunduk. Sanayileşin, üretimi artırın’ dedi. İnşallah bu süreçte sanayi sitesinin çalışmaları devam ediyor. Sanayi sitesi kurulduğunda kapasitemizin iki katına çıkacağını, istihdamımızın artacağını düşünüyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu