Haber

Bursa’da Balıklıdere Köprüsü ile alternatif trafiğe yeni soluk

BURSA (İGFA) –Bursa’nın ulaşım sorununa dayalı çözümler üretmek adına raylı sistemler, yeni yollar, akıllı kavşaklar ve toplu ulaşım gibi birçok yatırımı hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, yeni köprülerle ulaşıma yeni bir soluk getiriyor.

Özellikle Ankara-İzmir karayolunu yüklerinden kurtarmak için alternatif güzergâhlar oluşturmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, yolun güneyindeki Kaplıkaya ve Kestel’in ortasında yeni bir alternatif güzergâh sağlıyor. Bu güzergâh üzerinde daha önce Değirmenönü ve Karapınar mahallelerini köprü ile birbirine bağlayan Büyükşehir Belediyesi, Siteler ve Bağlaraltı mahallelerinin ulaşımı için Kaplıkaya Köprüsü’nü tamamlayarak hizmete açtı. Bu güzergahın en doğusunda yer alan ve Otosansit ile Değirmenönü semtlerini ayıran Balıklıdere’nin üzerine 2 gidiş 2 gidiş olmak üzere toplam uzunluğu 120 metre olan yeni bir köprü yapılıyor. Köprünün kiriş montajı tamamlanan kısımlarında beton döküm işlemleri hızla devam ediyor.

ÖNEMLİ BİR ALTERNATİF

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Acemler Kavşağı başta olmak üzere Ankara – İzmir yolundaki yükleri azaltmak için yeni alternatif güzergahlar oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. Yıldırım ilçesine bağlı Cumalıkızık ve Değirmenönü mahallelerinin ortasında yer alan Balıklıdere’de yol geçidinin bulunmadığını ve arazinin engebeli olduğunu hatırlatan iki mahalle arasındaki geçiş, Ankara-İzmir Yolu üzerinden sağlanıyor. Bu amaçla 20.60 metre genişliğinde 4 şeritli 120 metre uzunluğunda 4 açıklıklı 2 gidiş 2 geliş olmak üzere bir köprü yapıyoruz. bu köprünün tamamlanmasıyla Kestel ve Kaplıkaya’nın ortasında oluşturulacak. Bu sayede Ankara yolundaki yükler bir nebze de olsa azalmış olacak” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu