Haber

Düzce’de kadın hasta özel tedavi programıyla fazla kilolarından kurtuldu.

Düzce’de kadın hasta çeşitli sağlık sorunları yaşadığı fazla kilolarından özel tedavi programıyla kurtuldu.

Kilosu nedeniyle yatalak kalan, nefes alma ve dizinde sorun yaşayan YG (45), tedavi için Düzce Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne başvurdu.

Hasta üzerinde yapılan tetkiklerin ardından Aile Hekimliği Anabilim Dalı Obezite Polikliniği ve İç Hastalıkları Anabilim Dalı Endokrinoloji Polikliniği’nde tedavi için program düzenlendi.

Uzman ekipler tarafından takibe alınan hasta, uygulanan beslenme ve antrenman programlarının ardından ameliyatsız bir yılda 177 kilodan 81 kiloya indi.

Sedyeyle yürüyerek hastaneden çıkan ve ağrılarından kurtulan YG, “Nefes darlığım vardı. Hastalanınca ambulansla hastaneye kaldırıldım. Göğüs Hastalıkları’nda tedavi gördüm. Kalbim sıkıştığı için 11 gün hastanede kaldım. Fazla kilolu olduğum için doktorlar diyetimi değiştirmemi önerdiler.” sözlerini kullandı.

Kilo problemi olanların sağlıklı beslenmesi ve tıbbi gözetimi SporAlışkanlıklarını düzenlemelerini tavsiye eden YG, kilo verme konusunda azimli ve kararlı olmanın da değerli olduğunu vurguladı.

DU Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Abdulkadir Kaya, obezitenin dünyanın bir numaralı sağlık sorunu haline geldiğine dikkat çekerek, pek çok sağlık sorununa yol açtığını kaydetti.

Morbid obezite şikayeti ile hastaneye başvuran hastanın tedavisinin multidisipliner bir yaklaşımla yürütüldüğünü anlatan Kaya, “Hastamıza düzenli poliklinik gözetiminde psikososyal destek, davranış değişikliği ve diyetisyen desteği verildi. , hastanemiz İç Hastalıkları Anabilim Dalı Endokrinoloji Bilim Dalı Polikliniği’nde medikal tedavisine başlandı ve yaklaşık bir yıldır takipteydi.Polikliniğimizde takiplerine ara vermeyen hastamızın kilo verdiği görüldü. her seferinde istikrarlı bir şekilde 1 yıl sonra 177 kilodan 81 kiloya düştü.Kilo verme sonrası sarkmaları estetik cerrahi ile tedavi edilen hastanın sağlıklı kilo vermesi ve ideal kiloya ulaşması hedeflendi.” açıklama yaptı.

Kaya, Obezite Polikliniğine obezite sorunu ile başvuran hastalara psikososyal güçlendirme, davranış değiştirme tedavisi ve gerektiğinde medikal tedavi verildiğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu