Ekonomi

Tüpraş, Opet hissesini artırmak için hamle yaptı

Investing.com -Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. ( TUPRS), dün akşam KAP’a yaptığı açıklamada Opet’in %1,67 hissesini satın almak için anlaşmaya vardığını duyurdu.

Yapılan açıklamada, Tüpraş’ın sahibi olduğu Opet Petrolcülük A.Ş.’nin toplam hisseleri Temel Ticaret ve Yatırım A.Ş. 179.600.000 TL peşin bedelle satın alınmasına karar verildiğini açıkladı.

Açıklamanın detaylarında hisse fiyatının pazarlık yoluyla belirlendiği belirtilirken, Opet hisselerini satacak olan Temel Ticaret ve Yatırım A.Ş.’nin Tüpraş’ta %0,26 oranında dolaylı paya sahip olduğu bilgisi verildi.

Türpaş, satın almanın ardından Opet Petrolcülük’teki payını %41,67’ye çıkaracak. Temel Ticaret ve Yatırım A.Ş. Opet, sermayesindeki payların tamamını satın aldı.

Öztürk Yatırım ve Turizm A.Ş. çıkarılmış sermayesi 150.000.000 TL olan Opet’in çoğunluk hissedarı olup %50 hisseye sahiptir.

Tüpraş üçüncü çeyrekte değerli bir büyüme kaydetti

Tüpraş, 2022 üçüncü çeyrek bilançosunda 11,55 milyar TL net kâr açıkladı. Böylece şirket, 2022’de 1,04 milyar TL olan net kârına kıyasla %1000’in üzerinde artışla beklentilerin oldukça üzerinde net kâr gerçekleştirdi. geçen yılın aynı dönemi.

TUPRS hissesi bu hafta %10’a yakın kayıpla devam ediyor. Aralık ayının ilk gününde 492 TL ile zirve yapan hisse fiyatı, ilerleyen günlerde yükselişini durdurdu ve haftanın ikinci yarısında kayıplarını artırdı.

TUPRSBugün %0,3 düşüşle 435 TL bandında hareket ediyor.

Author: Günay Caymaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu