Haber

Sinema Sokağı Yeşilçam işçilerinin resimleriyle süslendi

ADANA’nın Yüreğir ilçesindeki ‘Sinema Sokağı’, ilçe belediyesinin restorasyon çalışmasıyla yenilendi. Sokaktaki birçok binanın duvarlarına ‘Türk Sineması’na damgasını vuran Yeşilçam oyuncularının resimleri çizildi.

Kentte geçmişte yazlık sinemaların yoğunlaştığı Yüreğir ilçesinde Akıncılar ve Yavuzlar mahallelerinin kesiştiği noktada yer alan ‘Sinema Sokağı’, Yüreğir Belediyesi’nin restorasyon çalışmasıyla yenilendi. Bu kapsamda 450 metre uzunluğundaki caddede 80 bina yenilendikten sonra uyumlu renklere boyandı, 28 binada tente yapıldı ve 34 dükkanda tabela çalışmaları yapıldı. Elektrik hatlarının yer altına alındığı caddede altyapı ve kaldırımlar yenilendi, asfalt döküldü ve yol çizgileri çizildi. Sokaktaki bazı binaların duvarlarına Türk Sinemasının unutulmaz isimleri, Yeşilçam oyuncularının resimleri çizildi. Çalışmaların ardından Şener Şen, Türkan Şoray, Kadir İnanır, Hulusi Kentmen, Adile Naşit, Zeki Alasya, Metin Akpınar gibi çok sayıda Yeşilçam emekçisinin resimleri duvarları süslemeye başladı.

Erkek kuaförü Seyfettin Kaplan ise tadilat çalışmasının iyi bir fikir olduğunu vurgulayarak, “Caddeye farklı ve güzel bir hava katmış. Biz bu sanatçıları çok iyi tanıyoruz ama çocuklarımız tanımıyor. Resimleri görünce çok beğeniliyor. diye soruyorlar. Tanışıyorlar. Çok beğeniyor. Sabah dükkânımı açtığımda Kemal Sunal ve Hulusi Kentmen’i görmek beni mutlu ediyor. Hepsinin yeri var.”

40 yıldır sokakta esnaflık yaptığını belirten Durmuş Yiğit, işin iyi ama eksik olduğunu belirterek, “Buraya Yeşilçam işçilerinin sokağı diyorlar. O zaman neden Yılmaz Güney, Tarık Akan yok. , İlyas Salman? Sinanpaşa’nın çocuğu Menderes Samancılar. Neden fotoğrafı yok? “Onları da görmek isteriz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu