Teknoloji

Zuckerberg: Konular, kullanıcılarının yarısından fazlasını kaybetti

Facebook, Instagram ve Threads’in ana şirketi Meta’nın sahibi Mark Zuckerberg, Twitter’a rakip olarak geliştirdikleri Threads sosyal paylaşım sitesi hakkında konuştu.

Zuckerberg, BBC’nin haberine göre çalışanlarına yaptığı açıklamada, 5 Temmuz 2023’te kullanıma sunulan ve ilk beş günde 100 milyondan fazla kullanıcıya ulaşan Threads’in kullanıcılarının yarısından fazlasını kaybettiğini söyledi. Zuckerberg, mesajında, “100 milyondan fazla kişi kaydolduysa, ideal olan, bu kişilerin tamamının, hatta yarısının kalmasıdır. Henüz o noktada değiliz” dedi.

‘YENİ ÖZELLİKLER EKLEDİKÇE KULLANICILARI SİTEDE TUTACAĞIZ’

Threads’in kullanıcı kaybını ‘normal’ olarak değerlendiren Zuckerberg, uygulamaya yeni özellikler eklendikçe ve uygulama geliştirildikçe daha fazla kişiyi sitede tutmanın mümkün olacağını söyledi. Threads, piyasaya sürüldüğünde ‘sınırlı işlevselliği’ nedeniyle eleştirildi. Meta daha sonra Twitter’dakine benzer bir biçimde ‘takipçiler’ ve ‘sizin için’ sekmelerini Konular’a ekleyerek mesajların çevrilebileceği dil yelpazesini genişletti.

Öte yandan Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın sahibi Meta’nın gelirinin bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 11 artarak 32 milyar dolara çıktığı da açıklandı. Nisan-Haziran dönemine ilişkin bilançosunu açıklayan Meta’nın verilerine göre şirketin bu yılın ikinci çeyreğindeki geliri, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11 artarak 32 milyar dolara ulaştı. Böylece şirket, 2021’in son çeyreğinden bu yana ilk kez çift haneli gelir artışı bildirdi. Meta, 2022’nin aynı döneminde 28,8 milyar dolar gelir elde etmişti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Mark Zuckerberg, iyi bir çeyrek geçirdiklerini ve başvurularında güçlü etkileşim görmeye devam ettiklerini belirtti. sahip olduklarını belirtti. (DIŞ HABERLER)

haber-camlihemsin.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu